Фото без описуВсеукраїнський профілактичний захід «Урок», стартував із кінця серпня 2020 р. та триватиме впродовж жовтня місяця. Завданням заходу є виявлення дітей шкільного віку, не охоплених навчанням, усунення причин та умов даного явища, соціальний захист виявлених дітей, запобігання їх бездоглядності, безпритульності та запобігання негативним проявам у дитячому середовищі, а також надання дітям, які опинились у складних життєвих обставинах адресної допомоги в підготовці до навчального року.

В ході проведення I етапу заходу  ССД  СДД відвідано 18 сімей, діти з яких стоять на обліку Служби, як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах та виявлено, що 11 дітей із 5 сімей не забезпечені шкільним приладдям, у зв’язку із чим службою у справах дітей Любарської селищної ради закуплено канцелярських товарів для дітей відповідного віку.

Також, в ході вищезазначеного рейду, при взаємозвірці із відділом освіти, молоді та спорту селищної ради з’ясовано, що 1 дитина не приступила до занять. Тому, службою у справах дітей Любарської селищної ради спільно з фахівцями центру соціальних служб та працівників відділу поліції  було відвідано сім’ю неповнолітнього, який не приступив до занять, під час відвідування перевірено матеріально – побутові умови проживання неповнолітнього, проведено згідно законодавства у сфері захисту прав та інтересів дітей профілактично – роз’яснювальну бесіду із законним представником неповнолітнього щодо обов’язку батьків забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя, індивідуально – профілактичну бесіду з неповнолітнім з метою недопущення негативних проявів поведінки, пропусків занять без поважних причин, залишення постійного місця проживання. Завдяки спільним зусиллям неповнолітнього  вдалось повернути до навчання.

Працівниками ССД селищної ради відвідано одинадцятьох дітей (Меленецький с.о., Липненський с.о., Бичівський с.о., Веселківський с.о.) та батькам  передано набори канцелярських товарів до складу яких входять: олівці, ручки, гумки, точилки, лінійки, коректори, ножиці, папки, пластилин, зошити в лінійку та клітинку  - 24, 60 арк., обкладинки для зошитів, кольоровий папір та картон, альбоми для малювання, клей).

Про II етап заходу «Урок» буде додатково повідомлено.

Фото без опису