З настанням  прохолодної погоди стрімко зростає кількість випадків травмування та загибелі дітей на пожежах, основними причинами яких є: дитячі пустощі з вогнем, порушення правил експлуатації ектрообігрівальних приладів та пічного опалення.

         З метою уникнення нещасних випадків із дітьми під час виникнення пожеж, здійснення контролю за готовністю до осінньо-зимового опалювального сезону, службою у справах дітей Любарської селищної ради проведено спільний профілактичний виїзд 27 листопада 2020 року із рятувальниками Державної пожежно-рятувальної частини смт. Любар та фахівцем центру соціальних служб. Було відвідано 5 сімей, діти яких перебувають ускладних життєвих обставинах та проживають на території Стрижівського, Привітівського та Липненського старостинських округів.

В ході обстеження матеріально-побутових умов проживання дітей та сімей здійснено перевірку справності пічного опалення. Із батьками та дітьми проведено роз’яснювальну роботу щодо дотримання  правил пожежної безпеки в побуті у зимовий період, заборони залишати дітей без нагляду та безпечного поводження із побутовими приладами. Батькам та дітям роздано памятки  про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Робота в цьому напрямку продовжується та буде тривати до лютого місяця 2021 року.