Фото без описуОдним із найважливіших завдань служби у справах дітей Любарської селищної ради є захист прав дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

             Впродовж 2020 року працівниками служби проводилась робота щодо організації заходів соціального захисту дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського. Станом на 01.02.2021 року на первинному обліку в службі перебуває 52 дитини: 22 дитини – сироти та 30 дітей, позбавлених батьківського піклування.

             На території Любарської селищної ради функціонує 3 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 17 дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та 4 прийомні сім’ї, в яких виховується 11 дітей вищезазначеної категорії.

             Служба у справах дітей Любарської селищної ради також здійснює нагляд за станом утримання, виховання та навчання 5 дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які прибули з інших територій та проживають у Любарській об’єднаній територіальній громаді.

             За період з 01.01.2020 року по 02.02.2021 року службою у справах дітей Любарської селищної ради поставлено на первинний облік дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 6 дітей – сиріт, 5 дітей, позбавлених батьківського піклування та знято із первинного обліку 6 дітей у зв’язку із досягненням повноліття.

             Чотирьох дітей позбавлених батьківського піклування та п’ятьох дітей-сиріт влаштовано під опіку, одну дитину, позбавлену батьківського піклування влаштовано у ДБСТ та одна дитина – сирота тимчасово влаштована у сім’ю родичів, яка протягом 2 місяців буде влаштована у сімейні форми виховання.

            Службою у справах дітей здійснюється контроль за станом утримання та виховання дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані у сімейні форми виховання, а саме:

- протягом звітного періоду здійснено обстеження умов проживання та стану утримання 31 підопічної дитини ;

- із усіма опікунами проведено профілактичні бесіди щодо належного виконання обов’язків опікуна, дотримання прав та найкращих інтересів дітей, збереження їх життя та здоров’я;

- з початку запровадження карантину працівниками служби неодноразово із опікунами у телефонному режимі проводились бесіди щодо дотримання вимог карантинних заходів та збереження здоров’я підопічних дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

- працівниками служби у справах дітей здійснюється постійний моніторинг виплат пенсій, аліментів та державних виплат на утримання дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

          Любарська селищна рада, як орган опіки та піклування, забезпечує дотримання державних гарантій та реалізації прав дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування на збереження та забезпечення житлом.

          Станом на 01.02.2021 року – на соціальному квартирному обліку перебуває 13 дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб, з їх числа

          Впродовж 2020 року 3 дітей - сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та 1 особу, із їх числа поставлено на соціальний квартирний облік.

          В службі у справах дітей функціонує «Єдина інформаційно-аналітична система «Діти» призначена для накопичення, зберігання, обліку, пошуку та використання даних про дітей – сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, кандидатів в усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомних батьків, батьків – вихователів та усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків – вихователів.

         Розвиток сімейних форм виховання і надалі залишається актуальним! Якщо Ви бажаєте прийняти на виховання дитину – сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, підтримати її, подарувати сімейне тепло, любов, затишок, підготувати до самостійного життя, звертайтеся до служби у справах дітей Любарської селищної ради, служби у справах дітей Любарської райдержадміністрації та до Центру соціальних служб.

        Адреса: 13100, Житомирська область, Житомирський район, вул. Незалежності, 52, адмінприміщення УПСЗН.

тел.: (04147) 2 -30 -03

 

Начальник служби у справах дітей

Любарської селищної ради                                                   Леся ЮЩЕНКО