З 26  січня розпочалися змагання зі збору пластикової вторинної сировини «Друге життя: подвійний добрий вчинок» серед закладів загальної середньої освіти Любарської селищної ради .

Змагання проводяться з метою  очищення  від пластикових відходів території Любарської селищної ради. Це сприятиме формуванню екологічного мислення та екологічної культури підростаючого покоління, виховання  свідомого, відповідального ставлення до довкілля та власного життя;  надання можливості отримати практичний досвід зміни оточуючого простору і довкілля на краще, формування у  школярів дбайливого ставлення до навколишнього середовища та раціонального поводження з твердими побутовими відходами.

Найактивніше змагання проходять в КЗ «Стрижівський ОЗЗСО І-ІІІ ст», Пединківському ЗЗСО І-ІІІ ст., Привітівській ЗОШ І-ІІІ ст., Малобраталівській ЗОШ І-ІІ ст.,  Гринівецькому НВК. тощо.

У закладах освіти облаштовуються місця для збору пластикових пляшок, визначено осіб, відповідальних за їх збір, облік та збереження до моменту вивезення.