Фото без опису

Як повідомляє Уповноважений Президента України з прав дитини М. Кулеба, за даними світового огляду впливу пандемії коронавірусу на дітей  в період карантину діти стали проводити на 80% більше часу онлайн, разом з цим підвищились звернення щодо випадків булінгу з використанням інформаційно-комунікаційних технологій, а сексуальна експлуатація в інтернеті збільшилася вдвічі.

   Для захисту дітей від сексуальних ризиків в Інтернеті дуже важливо надавати їм більше інформації про особливості вчинення подібних злочинів. Також обов’язково мають бути проінформовані батьки, або особи що їх замінюють та вчителі.

   З метою захисту дітей в цифровому середовищі було розроблено серію уроків для дітей різного віку.

 *  Урок для учнів 1-2 класів доступний для безкоштовного завантаження за посиланням https://stop-sexting.in.ua/urok-dlya-1-2-klasu/ .

Проведення уроку передбачає отримання іменного електронного документу, що посвідчує проведення вчителем уроку. Документ надається у відповідь на заповнену форму за посиланням  https://cutt.ly/4fZmhJx .

  *  Якщо перед проведенням уроку вчителі прагнуть дізнатися більше про особливості  захищенності дітей в цифровому середовищі та про роль вчителя в цьому, для вільного перегляду доступний спеціалізований вебінар  «Як педагогічні працівники можуть створити безпечний онлайн-простір для учнів», детально за посиланням : https://naurok.com.ua/webinar/yak-pedagogichni-pracivniki-mozhut-stvoriti-bezpechniy-onlayn-prostir-dlya-uchniv .