Звернення до жителів Любарської селищної територіальної громади!

 

Фото без опису

                                 

  Кожні кілька секунд хтось у світі потребує крові. І саме добровільна та регулярна пожертва крові від донорів рятує мільйони життів щороку.

    В Україні кількість донорів, на жаль,  зменшується. Більшість із них стає донорами лише раз, коли доводиться рятувати своїх близьких чи рідних. Загалом 70% донорів здають кров лише раз у житті.

   У світі ж активно пропагують, впроваджують і підтримують регулярне добровільне та безоплатне донорство крові. Такий вид донорства — найбезпечніший ресурс. 

   Доречно нагадати, що за час існування донорського руху було доведено, що періодичні кровопускання, які дорівнюють одній донорській дозі (до 450 мл) безпечні для здоров'я донора. Одна донорська доза має назву фізіологічної. Завдяки здачі донорської крові відбувається активізація системи кровотворення. Внаслідок крововтрати після здачі донорської крові кістковий мозок посилює поповнення кров'яного русла новими еритроцитами. В результаті цього покращується обмін речовин, що в свою чергу є фактором профілактики різноманітних захворювань і підвищує стійкість організму в екстремальних ситуаціях. Здаючи кров, донор вивільняє свій організм від зайвого баласту і надлишку крові.

Шановні земляки!                            

        Донорської крові чекають потерпілі в дорожньо-транспортних пригодах ( 3955 випадків  по нашій області за 2020 рік), онкохворі, багато людей з іншими діагнозами.  З метою забезпечення населення Житомирської області в достатній кількості компонентів крові створено графік заготовлення крові у виїзних умовах, згідно якого у Любарській територіальній громаді спеціалісти працюватимуть у березні 2021 року.  

        Просимо всіх небайдужих громадян, які не мають протипоказань, стати донором крові. Це дуже  ПОЧЕСНО ТА ВІДПОВІДАЛЬНО.

   Звертайтесь  за  тел. 067-393-29-85 Наталія Володимирівна Кришталь – керуюча справами (секретар) виконавчого комітету Любарської селищної ради.  

 

       З повагою Селищний голова                              Герасимчук Володимир

Фото без описуФото без опису