Фото без опису

  25 лютого 2021 р. відбулася нарада за участю старост і двірників по питанню благоустрою населених пунктів. Перший заступник голови Любарської селищної ради Франков А.Є. повідомив двірників про можливість переведення за їх згодою до Комунального підприємства по обслуговуванню адміністративних приміщень об’єктів комунальної власності Любарської селищної ради. Одночасно було обговорено ряд робочих питань, зокрема - посадові обов’язки, розпорядок робочого дня, забезпечення інвентарем, питання з роздільного збору пластику тощо.
   Заступник голови Любарської селищної ради Кузьмишина Ж.С. у своїй промові зупинилася на підсумках зустрічі представників ОТГ та представників Центру Зайнятості в м. Житомир. На цій зустрічі обговорювалися питання легалізації робочих місць, забезпечення офіційною роботою людей, які перебувають на обліку в Центрі Зайнятості. У багатьох громадах, особливо в тих, що розташовані далеко від міст є велика проблема з працевлаштуванням і наша громада нажаль не є винятком. Рівень безробіття останнім часом значно зріс. Тому в першу чергу хочеться довести до відома людей, що перебувають на обліку в Центрі Зайнятості про можливість оформитися ФОПом, адже в такому випадку Центр Зайнятості може виплатити допомогу, яка розрахована на рік - одним платежем і цю суму ви зможете використати на створення власної справи.
   Також безробітних, що перебувають на обліку в Центрі Зайнятості можуть залучати до суспільно корисних робіт, які в свою чергу будуть оплачуватись (80% з бюджету селищної ради, 20% оплатить Центр Зайнятості).
     В ході наради також було обговорено питання про наповнення бюджету селищної ради. Було вирішено проводити моніторинг нарахування плати за землю юридичних і фізичних осіб, контроль за справленням орендної плати, дотримання законодавства в сфері торгівлі тощо. З цією метою було створено мобільну групу із працівників Відділу економічного розвитку та інвестицій і  Відділу земельних відносин, які на даний час проводять звірку платників земельного податку, займаються виявленням неоподаткованих земельних ділянок, перевіряють всіх суб’єктів господарської діяльності безпосередньо в старостинських округах.

Фото без описуФото без опису