26.02.2021 р. в залі Любарського районного будинку культури відбувся семінар для бібліотекарів та працівників культури

Фото без опису


   Зі слів начальниці Відділу культури, туризму та організаційно-масової роботи Любарської селищної ради Сторожук Н.П., останній рік став випробовуванням для всіх і галузь культури не стала винятком. Пандемія загнала всіх нас в рамки, прикро, але для деяких працівників 2020 став роком «відпустки» і не зовсім добросовісного відношення до роботи. Та на щастя не всі працівники такі,багато з них активно займалися гуртковою роботою,проводили онлайн заходи тощо.

   Наразі Міністерство культури та інформаційної політики активно працює в напрямку реформування цієї галузі. основне, що планується змінити:

 

  • Законодавчо затверджується «Центр надання культурних послуг»;
  • Встановлюються мінімальні стандарти забезпечення населення культурними послугами, гарантований пакет послуг;
  • Якісні культурні послуги мають бути доступні для кожного;

 

  «Центр надання культурних послуг» або скорочено ЦНКП – це свого роду культурно-освітній, розважальний центр, який об’єднає в собі функції  бібліотеки, комп’ютерного клубу, спортивні секції, громадського простору для спілкування і звичайно місце для проведення культурно-розважальних закладів.

   Отож з огляду на зміни в законодавстві і на сучасні потреби населення в культурних послугах Відділ культури Любарської селищної ради розпочинає підготовку реорганізації галузі культури в наші громаді.

   Робота в закладах культури нового типу буде вимагати від працівників культури організації власної самоосвіти, впровадження нових ідей, форм і методів роботи, комп’ютерної грамотності та інших навиків, які допоможуть вивести заклади культури на якісно новий рівень, а людям нададуть можливість культурно розвиватися, проводити своє дозвілля цікаво та пізнавально. І так буде в кожному населеному пункті нашої громади!

   Також з працівниками галузі культури поспілкувалася заступниця голови Любарської селищної ради Кузьмишина Ж.С., вона в свою чергу наголосила про серйозність намірів реорганізації. Першочергово порадила працівникам культури привести в порядок робочий графік, не забувати про благоустрій території біля закладів культури і надалі більш відповідально відноситися до своїх обов’язків. Оскільки джерелом фінансування галузі культури є бюджет селищної ради, населення має бачити результат роботи. Заклади культури мають функціонувати, дарувати людям радість, організовувати цікаве дозвілля.

   Сподіваємося, що самі активні працівники культури підтримають нововведення, допоможуть в реалізації цього амбітного проекту і власним прикладом доведуть, що якісне надання культурних послуг можливе не тільки у великих містах, а й в селах, адже в нас дійсно багато талановитих людей!


Фото без описуФото без опису