Стежити за ремонтом доріг за президентською програмою «Велике будівництво» можна цілодобово та з будь-якої географічної точки. Укравтодор веде у відкритому доступі інтерактивну карту дорожніх робіт, заявив в ефірі програми «Право на владу» голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Мапу запустили ще на початку 2020 року й відтоді вона оновлюється в режимі реального часу.

«Ми презентували карту у січні минулого року. І от пройшов рік, я передивлявся потім, і все до маленьких діляночок було зроблено. Так, були певні речі… Наприклад, дорога на Очаків – у минулому році вона майже вся була зроблена. Цього року на ній дороблять останній верхній шар і все, ця дорога буде з гарантією», – відкоментував голова Укравтодору.

Олександр Кубраков також повідомив, що амбітний план програми «Велике будівництво» – оновити понад 20 тисяч км доріг державного значення до 2023-2024 року. Він назвав це завдання реалістичним.

«Це пріоритет. Ми точно розуміємо, що якщо рухатися так, як минулого року, це може бути виконано», – зазначив очільник Укравтодору.

Не менш важливе за ремонт доріг є їхнє утримання. Олександр Кубраков повідомив, що Укравтодор чекає прийняття у другому читанні законопроєкту про посилення контролю за великогабаритним вантажним транспортом. У 2020 році Укравтодор встановив 25 комплексів автоматичного вагового контролю (weigh–in–motion), ще стільки ж встановило Міністерство інфраструктури.

«Усі ці об’єкти уже запущені, працюють, ми бачимо цю статистику. Але ми ще не можемо виставляти штрафи. Сподіваюсь, що Верховна Рада підтримає у другому читанні відповідний законопроєкт, який надасть таку можливість. Це буде так само, як з фотофіксацією, коли люди отримують “листи щастя”. Так само перевізники почнуть їх отримувати», – пояснив Кубраков.

В ефірі «Право на владу» координатор «Великого будівництва» і заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко підтвердив плани ремонту всієї мережі трас державного значення.

«Минулого року, коли ми озвучили плани відбудувати за рік 4 тисячі кілометрів трас державного значення, у відповідь чули: “Та що ви таке кажете? Та такого бути не може!”. Ми взяли і зробили», – зазначив він.

Нагадаємо, що у 2021 році продовжиться ремонт ключового об’єкту Великого будівництва у Житомирській області – автодороги М-21 - повідомляє Житомирська обласна державна адміністрація.