Фото без опису

    

   На планеті щорічно вирубують більше 15 млрд(!) дерев. За цей час виростає всього 5 млрд. дерев. В нашій державі в 2019 році вирубали ліс на території 450 тис. га, в той же час висадили садженці всього на 42 тис. га. Неважко підрахувати, що настане день, коли великих дерев  не залишиться взагалі.. Але що трапиться, коли кожна людина посадить хоча б одне дерево?

    В той час, як наша планета  швидко втрачає представників тваринного світу, один дуб може послужити житлом для  500 різних видів. Тому  посадку одного дерева можна порівняти з будівництвом цілого багатоповерхового будинку. Поглинаючи сонячні промені, дерева створюють тінь і понижують температуру повітря, допомагаючи таким чином охолоджуватись грунту.

   Нам із дитинства відомо, що люди вдихають кисень, а видихають вуглекислий газ. Дерева роблять теж саме, але навпаки – виділяють кисень. Це дуже важливо, оскільки надлишок вуглекислоти накопичується в атмосфері, посилюючи парниковий ефект і   спричиняє глобальне потепління.

     Таким чином, чим більше дерев на планеті, тим більше шкідливих речовин поглинається. Україні це вкрай необхідно. У нас щороку помирає більше 60 тисяч людей через незадовільний екологічний стан.

    ВОЗ стверджує, що кількість онкохворих при збереженні такої тенденції збільшиться на 60% в найближчі два десятиліття - основною причиною являється забруднене повітря.

    Таким чином, якщо кожна людина на планеті посадить хоча б одне дерево, то вісім мільярдів людей у всьому світі буде щасливішими. Давайте відроджувати природу разом! Давайте подаруємо планеті ще один шанс!