Фото без опису

   
   За даними Любарського відділення Бердичівського міжрайонного відділу ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» емідемічна ситуація по КОВІД-19 за  1 квартал, в т.ч.   березень 2021 року в Любарській територіальній громаді характеризується такими показниками :


 

Фото без опису

 

   В порівняні  з першими  двома  зимніми  місяцями, з другої декади березня, число  позитивних  результатів   досліджень, проведених  методом полімеразної ланцюгової реакції  (ПЛР)  набуло  тенденції  до стрімкого   зростання.

   Протягом місяця число зареєстрованих випадків КОВІД-19 склало 117  або чи не втричі більше в порівняні з лютим. Найчастіше  хворіли молоді, працездатні  люди у  віковій  категорії 18-59 років  (близько 70 відсотків).

   Виросла  також захворюванність  і серед дитячого  населення. Коронавірус  виявлено у 3-х місячного немовляти, двох  дітей 4-х та 6-ти  років, школяра-старшокласника, учня  коледжу  та 32 осіб  поважного  віку.  Слід зазначити про  суттєве зростання числа підтверджених  випадків  інфікувань  саме  серед цієї вікової  категорії.

   За результатами  епідеміологічних  розслідувань у березні  контактними з інфікованими  визначено 262 особи або втричі  більше  чим  за два  попередні місяці . З них 87 чол.  мали незахищені контакти за місцем роботи  чи навчання, решта – спілкувались  у побуті. Кількість домашніх  та організованих епідвогнищ  також  зросла. Майже третина з них множинні, в яких інфікувалось по двоє-троє та більше  осіб.
 

Фото без опису
 

   В березні коронавірусна  інфекція  реєструвалась у 24 колективах,що функціонують на адміністративній території. В числі хворих також 12  осіб, які працевлаштовані за межами району, але на лікування повернулись на місцем  прописки.

   Любарська спеціальна школа, Борушківецький НВК, Мотовилівська, Новочорторийська ЗОШ та місцевий дитсадок, Липненський, Привітівський ЗДО, Любарська школа мистецтв, КП «Добробут», ТОВ «АТК», АФ «Відродження», СТО «ЛЮБАР-АВТО», окремі  відділи, що входять в структури ОТГ, медичні  працівники з лікарні  та ЦПМСД- це переважно колективи  з нестабільною епідеміологічною ситуацією. З кінця березня  випадки інфікувань реєструються в СФГ «Едельвейс».

Фото без опису

   
   Розповсюдженність коронавірусної  інфекції спостерігалась  по 27 населених пунктах. Найчисельнішими  по випадках слід  вважати  с. Новий Любар, с. Старий Любар, Стрижівка, Юрівка, смт. Любар. 
«Розсадником» по поширенності  захворювання так і залишається с. Привітів. Виросла  захворюванність  серед жителів сіл Семенівка, Бичева, В. Деревичі, Кириївка, Коваленки, В.Волиця. Поодинокі випадки  нагадують  про себе знати в М.Браталові, Березівці, Борушківцях, М. Деревичці, Провалівці, Пединках,  Мотовиловці, Меленцях та інших.

   Із 216 –ти лабораторно підтверджених у І кварталі випадків 141 хворий спостерігався сімейними лікарями амбулаторно, решта (третина), за клінічними показами госпіталізовувались для стаціонарного лікування.

   Число померлих від ускладнень, спричинених коронавірусом -  3, всі  жінки у віці понад сімдесяти років.
 

Фото без опису

   
   Станом на 1 квітня одужали хворі з підтвердженим  КОВІД -19 у січні – лютому місяцях та понад половина -  у березні.

   Враховуючи напруженість епідемічної ситуації та тенденцію щодо поширенності  коронавірусної інфекції просимо неухильно дотримуватися карантинних та інших обмежувальних заходів, передбачених директивно - нормативними актами КМУ.