З 05 травня в Житомирській області діє «жовтий» рівень епідемічної небезпеки
З 05 травня в Житомирській області діє «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення було прийнято 04 травня під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та затверджено протоколом № 26.
Звертаємо увагу, що «жовтий» рівень епідемічної небезпеки передбачає, зокрема такі карантинні обмеження:
- масові заходи дозволяються лише за участі до 30 людей, з наповненістю 1 людина на 4 м² або заповненістю залу до 50%;
- заборонено відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку;
- заборонена робота кафе, барів, ресторанів після 22:00 та до 07:00. Але дозволяється адресна доставка і обслуговування на виніс;
- перевезення пасажирів відбувається тільки в межах сидячих місць;
- обов’язково носити маски або респіратори у громадських будівлях.