Фото без опису

   8 травня в пам'ять про загиблих у Другій світовій війні традиційно відбулося покладання квітів до братських могил, пам’ятників і пам’ятних знаків Другої світової війни, також покладали квіти до пам’ятника загиблим Героям Афганської війни і нашим землякам, які відали свої життя захищаючи Україну на сході.

   Після  цього у парку Слави був проведений мітинг-реквієм. До присутніх звернувся селищний голова Володимир Герасимчук, який у своїй промові привітав всіх з прийдешнім святом і наголосив про те, як важливо нам сьогодні пам’ятати події тієї війни, пам’ятати загиблих воїнів, не забувати ветеранів, їх подвиг, самопожертву і відвагу. Сьогодні наша країна, продовжує відчайдушно боротися за право бути вільною і незалежною державою і дуже важливо розповідати про минуле дітям, лише тоді будемо мати надію, що подібне горе, в такому масштабі не повториться знову, - підсумував В.М. Герасимчук

Фото без опису

   Також до присутніх звернувся голова спілки ветеранів С.О. Гудзь. Завдяки його промові всі присутні мали нагоду згадати ключові події тієї війни і внесок українського народу у досягненні перемоги над нацизмом.

   Військовий комісар Любарського РТЦК та СП підполковник В. Полторакін у своїй промові розповів про те, що Любарщина у часи Другої світової війни зазнала великих втрат з числа солдат і серед мирного населення. Статистично з шести чоловік, які відправилися на фронт, живими додому повернулися лише двоє. Розповідав про війну на сході України, що практично кожного дня ми втрачаємо своїх громадян, чиїхось батьків, братів, дітей.. У підсумку привітав всіх зі святом, закликав бути свідомими і робити все можливе, щоб захистити Україну сьогодні і не допустити в майбутньому такого жахіття, яке принесла на нашу землю Друга світова війна.

Фото без описуФото без опису

   Відразу після мітингу-реквієм, на площі Незалежності відбувся концерт. Організував урочистості відділ культури, туризму та організаційно-масової роботи Любарської селищної ради. Для присутніх виступали працівники Любарського районного будинку культури, самодіяльні артисти і творчі колективи, а музикальний супровід і неперевершену святкову атмосферу подарував духовий оркестр з с. Нова Чорторія разом з керівником Мшанецьким Віктором Васильовичем.  

Більше фотографій дивіться за посиланням: https://lubarska-gromada.gov.ua/album/6941/