Фото без опису

 

Традиційно з 2003 року у третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Цьогоріч святкування в Україні буде проходити в онлайн режимі через пандемію коронавірусу. З 10 по 15 травня в освітніх закладах Любарщини проводять заходи для дітей, в ході яких підростаюче покоління  може дізнатися більше про європейські цінності, традиції і становлення України, як європейської держави.

 

Любарська громада повністю підтримує прагнення українців в досягненні Україною статусу повноправного члена ЄС, адже дедалі більше наших громадян демонструють завзятість у втіленні проєвропейського стилю життя. Поки на державному рівні впроваджують комплексний процес внутрішніх реформ, аби Україна приєдналася до економічного, культурного та політичного простору Євросоюзу, наслідувати європейські цінності та звички – під силу кожному з нас!

 

Будувати європейську державу – це поважати себе та інших, дбати про добробут громади, мати активну громадянську позицію та бажання долучатися до створення позитивних змін. Євроінтеграція – це вибір, основа буденного життя, дія, що починається з кожного з нас!

 

Довідково. Як відомо, шість базових цінностей ЄС зафіксовані в ст. 2 Договору про Європейський Союз: «Союз заснований на цінностях поваги людської гідності, свободи, демократії, рівності, правової держави і дотримання прав людини, включаючи права осіб, що належать до меншин. Ці цінності є спільними для держав-членів в рамках суспільства, що характеризується плюралізмом, недискримінацією, терпимістю, справедливістю, солідарністю і рівністю жінок і чоловіків».

 

Більше про кампанію EUКраїна та про євроінтеграцію загалом можна дізнатися за посиланням: https://association4u.in.ua/