Фото без опису


ЦІКАВА ІНФОРМАЦІЯ

   У 80-х роках минулого століття керівництвом Любарського району  виношувалась ідея  про будівництво лікарняного комплексу, оскільки  діюча на той час районна лікарня розміщувалась у старих, тісних приміщеннях.  Був виконаний комплекс підготовчих робіт: виготовлена проектно-кошторисна документація, визначений генпідрядник, включено об’єкт до  титульних  списків для фінансування із державного бюджету. Вартість  будівництва сягала на той час майже 3.0 млн крб.

   У 1984 році було прийнято рішення про посадку парку з північної сторони новобудов площею більше 6.0 га. Мета – захист від вітрів, а також естетичне оформлення прилеглої території, зона відпочинку для пацієнтів.  Саджанцями різних порід дерев забезпечувало лісництво, а роботи з їх посадки виконували працівники лікарні. Організації, установи, колгоспи Любарського району брали активну участь не тільки у проведенні будівельно-монтажних робіт, придбанні меблів, обладнання, інших необхідних товарів, а й у закладанні нового парку. Відповідальним за цю ділянку роботи було призначено головного лікаря центральної районної лікарні - нині покійного КІНДРАСЯ БОРИСА МИХАЙЛОВИЧА. Виростити такий сквер було дуже важко – молоденькі, ще не вкорінені деревцята ламали свійські тварини з сусідніх домогосподарств, а часто й недобросовісні  громадяни. Та спільні зусилля дали позитивні результати.

      Через десятки років парк почав заростати дикорослою рослинністю, тож керівництво Любарської селищної ради з великої поваги до праці минулих поколінь взялося  за його  облагородження – проводилися роботи з прибирання території і  розчистці загущених дикорослими рослинами ділянок. Велика подяка всім, хто долучився до заходів з благоустрою парку! Ваша праця – вагомий внесок у майбутнє громади.

ФОТО: https://lubarska-gromada.gov.ua/album/7011/

                           

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ!

       Наше комунальне некомерційне підприємство «Любарська лікарня» надає лікарняні послуги не тільки жителям наших населених пунктів, а й жителям інших територіальних громад. Тому хочеться, щоб всі корпуси, а також вся прилегла територія були затишними і комфортними. Нехай наш прибраний парк буде джерелом здоров’я та гарного настрою хворим.

Бажаємо всім міцного здоров’я!

 

  З повагою,

 cелищний голова                                 Володимир ГЕРАСИМЧУК