Фото без опису
   

   Українська вишиванка – не просто складова українського національного вбрання, це святиня, що  оберігає історію і традиції нашого народу. Вишиті сорочки здавна допомагали українцям зберігати свою ідентичність. Для популяризації носіння українського етнічного одягу у 2006 році студентка Чернівецького університету імені Юрія Федьковича запропонувала відзначати це свято. Відтоді, у третій четвер травня щорічно в світі відзначається День української вишиванки.

Традиційно в цей день люди по всьому світу надягають українські національні костюми, приходять в них на роботу. В містах проводять різноманітні заходи і концерти.
 

Фото без опису


Сьогодні, з цієї нагоди відділ культури, туризму та організаційно-масової роботи Любарської селищної ради організував захід, в ході якого глядачі мали змогу ознайомитися із різноманітними експонатами – традиційними вишитими сорочками і рушниками, дізнатися багато цікавої інформації про національний одяг українців та історію свята. Творчі колективи виконували українські пісні, що досить символічно, адже без пісні та вишиванки важко собі уявити Україну. Талановита молодь громади долучилася до флешмобу з вишитими рушниками, який без сумніву став перлиною заходу.
 

Фото без опису

Фото без опису


Цінуймо українські традиції і пам’ятаймо, що: «Вишиванка — це генетичний код нації» —  слова Лесі Воронюк, засновниці свята вишиванки.
 

Фотографії:https://lubarska-gromada.gov.ua/album/7054/