Кабінет Міністрів України постановою від 19 травня 2021 р. № 505 врегулював деякі питання призначення житлових субсидій.

Уряд встановив, що розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі (відтепер призначення лише в готівковій формі, в заяві необхідно вказати рахунок банку у форматі IBAN, за виключенням інвалідів І групи та осіб, старших 80-ти років);
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень (будинків); індивідуальні забудовники, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщені особи);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Зверніть увагу, що нові заяви про призначення та надання житлової субсидії  та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, встановлені формами  в редакції наказу Мінсоцполітики від 17 травня 2021 р. № 242.

Громадянин надає:

заяву про призначення та надання житлової субсидії

декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії

– договір найму (оренди) житла (за наявності),

– довідки про доходи (у разі зазначення у декларації доходів, інформація про які відсутня в ДФС, ПФУ)

Заяву та декларацію можна подати, звернувшись до адміністратора у своєму населеному пункті, у центрі надання адміністративних послуг або надіслати поштою до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації.