Фото без опису

 Любарське районне відділення у вигляді 4-х таблиць, що додаються, надсилає результати епідеміологічного аналізу за основними показниками, що характеризують розповсюдженість на адміністративній території гострої коронавірусної хвороби – COVID -19.

Протягом останнього весняного місяця серед населення громади поширеність підтверджених випадків інфікувань гострою респіраторною хворобою COVID-19 в порівнянні з квітнем, знизилась у 2,2 рази.

З 281 зразка біоматеріалу, дослідженого у вірусологічній лабораторії ОЛЦ методом ПЛР, коронавірус виявлено у 106 хворих, ще в одинадцяти  діагностовано COVID-19 за результатами швидкого  скринінгового тестування із урахуванням клінічних проявів хвороби (сімейними лікарями ТОВ МЦ «Актив-Мед»).

При проведенні епідеміологічних розслідувань встановлено, що 38 хворих не змогли заявити про ймовірне джерело інфікування,11 мали службові контакти за місцем роботи, решта (84%) - заразились в  домашніх осередках.

Із 247 осіб, визначених контактними, які підлягали медичному моніторингу, 124 з домашніх епідвогнищ, 123 - по організованих колективах. Із 75 виявлених домашніх осередків інфікувань в  40 хворіло по одній людині, в 30 - по двоє, в 5 - по троє і більше осіб.

Крім того, підтверджені випадки інфікувань реєструвались в 19 організованих колективах, з них в 6-ти загальноосвітніх закладах (Любарській гімназії №1, ЗОШ №2, Стрижівській, Меленецькій, М.Браталівській ЗОШ, Борушківському НВК та Любарському ЗДО). До речі, з метою перерви епідемічного ланцюга інфікувань, рішенням районної комісії з ТЕБ та НС, з третьої декади травня функціонування останнього тимчасово призупинено. Також, з метою самоізоляції, на дистанційне навчання переводились контактні з хворими (учні окремих класів та колеги по роботі) в Стрижівській, М.Браталівській, Меленецькій, Любарській ЗОШ №2 та в Любарській гімназії №1.

Були зафіксовані випадки захворювання працівників в Любарській лікарні та Любарській філії екстреної медичної допомоги. ТОВ «АТК», ТОВ «Хмільницьке», АФ «Відродження», СФГ «Едельвейс», територіальні підрозділи енергозабезпечення, окремі торгівельні та інші об’єкти - це також  колективи з нестабільною епідеміологічною ситуацією.

Розповсюдженість захворюваності на COVID -19 реєструвалась в 24-х населених пунктах, смт Любар, Новий Любар та Старий Любар, Громада, Стрижівка, Юрівка, М.Браталів – села, в яких підтверджено від 15 до 10 випадків коронавірусної інфекції. Не виходили за межі інкубаційного періоду інфікування в с. Гізівщина, Глезне, Рогізно.

   За віковою структурою захворюваність виглядала наступним чином:

  • 0-17 -3 (з них: школярка, дошкільня, 8-ми місячне немовля)
  • 18-29 років - 4 особи
  • 50-59 років - 39 осіб
  • 30-39років  - 7 осіб
  • 60-69 років - 24 особи
  • 40-49 років  - 19 осіб
  • 70-79 років  - 12 осіб
  • 80 років і старші - 98 осіб.

За статтю: жінок - 76,чоловіків - 41.

За соціальним станом: працюючих - 48, пенсіонерів - 34, тимчасово не працюють - 32, на  утримані - 3.

Активно проліковано всього хворих -117, з них стаціонарно - 44.Станом на 10 червня одужало 68 чол., померло двоє : 91-річна жінка та 86-річний чоловік.

Натомість в минулорічному травні загальне число підтверджених випадків COVID-19     складало - 35 .

 

Джерело: Бердичівське МРВ ДУ «ЖОЛЦ МОЗУ»