Фото без опису

Сьогодні в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Дата вибрана не просто так - 22 червня війська фашистської Німеччини без оголошення війни перейшли кордон Радянського Союзу і почали захоплювати території. Вранці 22 червня 1941 року відбулося бомбардування Києва.

День пам’яті засновано указом президента України № 1245/2000 від 17 листопада 2000 року, також Верховна рада запровадила всеукраїнську хвилину мовчання у цей день.

В Любарській територіальній громаді, сьогодні, з цієї нагоди здійснили покладання квітів до пам’ятних знаків Другої світової війни.

Фото без опису

Фото без опису

Як відомо, війна з Німеччиною забрала десятки мільйонів людських життів. Вважається, що Червона Армія втратила 6,3 млн людей, які були вбиті і померли від поранень.

За перемогу над нацизмом український народ заплатив неймовірно дорогу ціну. Україна втратила п’яту частину населення. Жертвами німецьких загарбників ставали не тільки військові, але і ті, хто не ніс ніяких загроз: жінки, діти, хворі та люди похилого віку. Під час війни загинув кожен п'ятий українець.

Пам’ятаємо минуле, заради світлого і мирного майбутнього!