Фото без опису

Нещодавно в актовій залі Любарської селищної ради за ініціативи селищного голови Герасимчука В.М. та начальника відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради Остропольської Н.А. було проведено навчальний семінар. Учасниками заходу були 14 директорів закладів дошкільної освіти, 26 керівників закладів загальної середньої освіти, медичні працівники, кухарі та інші відповідальні особи.

    На повістку дня навчального семінару виносились такі питання:

  1. Вимоги щодо харчування в освітніх навчальних закладах;
  2. Заходи протипожежної безпеки в навчальних закладах Любарської територіальної громади.

По першому питанню заслухали начальника відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Попова Ю.С., який зробив акцент на необхідності підвищення рівня знань в питаннях організації харчування в закладах освіти, розуміння важливості дотримання законодавства та єдиної політики в цьому процесі.

                Першочергові завдання для забезпечення ефективного та

                              безпечного харчування дітей:

  • обов’язковий перехід на впровадження системи про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), які зобов’язують керівників закладів освіти розробити та впровадити систему НАССР з Програмою передумов та принципами, на яких базується ця система;
  • забезпечення якісними продуктами харчування у постачальників, які відповідають вимогам харчового законодавства;
  • дотримання норм і вимог санітарного регламенту та гігієнічних вимог на харчоблоках освітніх закладів;
  • оновлення обладнання та створення комфортних умов праці для працівників;
  • постійне оновлення та сезонність страв в раціоні.

Особливий акцент було зроблено на попередженні виникнення випадків спалахів гострих інфекційних захворювань та харчових отруєнь у закладах освіти. Учасники семінару обговорили деталі організації харчування та напрацювали шляхи удосконалення цього процесі.

По другому питанню заслухали провідного спеціаліста інспектор БЗНС Житомирського районного управління Цапка В.М., який ознайомив присутніх про терміни позапланових перевірок об’єктів закладів освіти Любарської селищної ради, та наголосив, що буде більш звернено увагу під час перевірки. Провів інструктажі з працівниками закладів освіти та опрацьовано правила дій під час виникнення надзвичайних ситуацій та при виявленні небезпечних предметів.