Фото без опису

  В зв’язку з підготовкою до відкриття сезону полювання  на період 2021-2022 роки  на дику пернату дичину в мисливських угіддях Любарської  РО УТМР, за участю фахівців Любарського управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, проведено обстеження мисливських угідь на предмет встановлення їх епізоотичного благополуччя.

  Під час заходів особлива увага приділялася епізоотичній ситуації в дикій фауні, зверталась особлива увага на тип господарства їх площу, щільність поголів’я диких тварин, шляхи міграції, підгодівлю, виявлення тварин  та птиці  з підозрілою (невластивою) поведінкою  або загиблих тварин.

  Крім того, було акцентовано увагу щодо взаємодії між користувачами мисливських угідь та Держпродспоживслужбою в частині моніторингу епізоотичної ситуації в дикій фауні  та проведення моніторингових лабораторних досліджень. 

  Користувачам мисливських угідь надано рекомендації  щодо дотримання законодавства у сфері ветеринарної медицини, поводження з добутими трофеями, умов використання мисливських собак на полюванні, профілактика сказу.

  Епізоотичне благополуччя мисливських угідь Любарської РО УТМР щодо погодження відкриття сезону полювання на 2021-2022 р. на підконтрольній території підтверджено.

Фото без опису

  Любарське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області бажає мисливцям вдалого полювання та наголошує на необхідності проведення моніторингових досліджень кожної впольованої дичини, задля вашої безпеки і безпеки ваших рідних.

 

Любарське управління Держпродспоживслужби

в Житомирській області