Фото без опису

  Поточний липень,як і минулорічний, в плані поширення в громаді коронавірусної інфекції видався досить спокійним. Тільки на кінець третьої декади місяця КОВІД-19 підтверджено у п’яти осіб молодого віку ( у двох – за результатами швидких тестів,які проводились сімейним лікарем  територіальної медичної установи з приватною формою власності, а в решти-методом полімеразно-ланцюгової реакції).

Всього  отримано екстрених  повідомлень на випадки підозр 61,відібрано та направлено зразків біоматеріалу  для досліджень методом ПЛР-59,відсоток досліджень  з позитивним результатом-5%.

Вперше з часу пандемії жіноча стать перестала бути домінуючою в структурі поширення хвороби.

Всього зареєстровано епідвогнищ-5, всі вони в домашніх осередках, визначено контактними 9 осіб, які підлягають самоізоляції та медичному спостереженню за станом здоров’я.

Хоча в абсолютних числах випадків коронавірусної хвороби не багато, але розслаблятися не варто. Адже, за проведеними обласним лабораторним центром щомісячними результатами епідеміологічної ситуації за червень  на адміністративній території Любарщини, показник захворюваності  на КОВІД-19 , в перерахунку на 100 тисяч населення, на другому місці в  статистиці « від’ємних лідерів», поступившись лише Попільнянському району. До речі, райони, що межують з нами за цим показником виглядають значно благополучнішими в епідемічному відношенні.

А тому в черговий раз варто нагадати на дотриманні вже добре відомих рекомендованих карантинних обмеженнях та відповідально віднестися до проведення вакцинування.

 

Ольга Балдинюк –
Любарське відділення
ДУ «ЖОЛЦ МОЗУ»