Фото без опису

За інформацією, оприлюдненою заступником директора обласного лабораторного центру станом на 12 серпня  в області діагностовано перші випадки КОВІД-19,спричинені штамом «ДЕЛЬТА».

У всіх 20 зразках біоматеріалу, взятого від хворих виявлено цей збудник. Результати отриманих досліджень, що проводились у вірусологічній лабораторії ДУ «Житомирський ОЛЦ МОЗУ», підтверджені референс-лабораторією Центру громадського здоровя м.Київ.

Хворі з виявленим «Дельта» штамом проживають в м. Житомир, смт Лугини та Новоград-Волинському районі. З числа інфікованих цим збудником, двоє прибули з Росії, один- з Туреччини. Одна хвора померла.

Враховуючи стрімку розповсюдженнність та високу контагіозність цього  вірусу кожному громадянину слід суворо дотримуватись протиепідемічних вимог. Часте миття рук, носіння масок в людних місцях, а особливо у закритих приміщеннях, зведення до мінімуму відвідування масових заходів, користування антисептиками  й  іншими знезаражуючими засобами, дотримання рекомендованої соціальної дистанції (1,5м) та респіраторної гігієни вже давно повинні були  стати нормою.

ВАКЦИНУВАННЯ - надійний спосіб уникнути захворювання, за статистикою Міністерства охорони здоров'я 99% тих, хто став мішенню для КОВІД-19 були невакцинованими.

 

Ольга Балдинюк –
Любарське відділення
ДУ «ЖОЛЦ МОЗУ»