Дорогі  жителі та гості Любарської територіальної  громади!

 

Від  себе особисто, депутатського корпусу та членів виконавчого комітету щиро вітаю Вас зі святами – Днем Державного Прапора та Днем Незалежності України! Ці свята мають загальнодержавне значення, як свята суспільної злагоди  і миру, доброго єднання людей  в ім’я процвітання нашої держави.

 

Наш прапор – це символ свободи  і незалежності, слави і відродження України. Мить, коли піднімається Прапор України та звучить Державний Гімн - це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну.

 

30 років тому Україна законодавчо закріпила свої вікові демократичні прагнення до національного відродження, духовної свободи,  культурного піднесення. Нашому поколінню судилося бути учасниками творення новітньої української держави, втілювати одвічну мрію нашого народу. Це велика честь і велика відповідальність перед власним сумлінням, родиною і прийдешніми поколіннями.

 

Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши випробування, створила свою незалежну державу, знаменуючи єдність, міцність волі і духу українського народу в усіх куточках нашої країни. Сьогодні ми схиляємо голови перед гарячими серцями кращих синів і дочок, котрі вірили у незгасну зорю України, наближали її Незалежність, перед тими, хто сьогодні, не шкодуючи життя, захищає її від агресора на Сході України. Ми згадуємо героїв Небесної Сотні, які загинули, рятуючи незалежність держави.

 

Наша Любарщина – це краплинка на карті прекрасної України. За 30-річну історію нашого краю відбувалась зміна керівників районного рівня, відбулось реформування аграрного сектору, охорони здоров’я, інші економічні та політичні перетворення. В результаті  реалізації  адміністративно-територіальної реформи утворилась Любарська територіальна громада.  Головний скарб нашої громади – це Ви, її жителі, які своєю самовідданою працею творите історію рідного краю. Наша Любарська земля виховала відважних воїнів, відомих вчених, спортсменів, є ціла плеяда заслужених працівників України з різних галузей, відомі краєзнавці, письменники, поети. Ми пишаємось духовими оркестрами, найкращими аматорським колективами, яким присвоєно звання народного та зразкового. Нещодавно хореографічний ансамбль «Кутищаночка» зайняв призові місця в Республіці Болгарія на міжнародному конкурсі.  Наша гордість – педагоги, які вибороли перемогу у загальнодержавних та обласних  конкурсах.  А яка молода зміна підростає у закладах освіти! Щиру вдячність надсилаємо нашим медикам, які вступили у нерівний бій із незримим ворогом – коронавірусною інфекцією. Сьогодні наші аграрії збирають небувалий урожай ранніх зернових.

 

Безперечно, саме від кожного з нас залежить, якою буде наша держава, як житимуть наші діти, онуки й правнуки. Тож давайте добрими справами будемо разом примножувати авторитет і могутність нашої країни, працювати задля розвитку і процвітання рідної Любарської громади, Житомирщини та всієї України.

 

Від щирого серця бажаю всім миру та злагоди, здоров’я, добра, віри, благополуччя та економічного зростання в нашій рідній Україні. Нехай щедро колосяться хлібні ниви, народжуються діти та лунає наша українська пісня!

 

Зі святом Вас, дорогі мої земляки!

З Днем народження, рідна Україно!

 

 

З повагою, селищний голова                             Володимир ГЕРАСИМЧУК