Любарське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській  області повідомляє, що відповідно до наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів № 532 від 6 серпня 2021 року у вересні 2021 року на території Любарської селищної ради розпочинається планова пероральна імунізація диких та бродячих м’ясоїдних тварин проти сказу.

Розповсюдження принад, які містять високоімунну, безпечну вакцину буде здійснюватися за допомогою авіатранспорту із злітно-посадкової смуги, яка розміщена поблизу м. Малин на всій території району над лісовими та сільськогосподарськими угіддями (за винятком населених пунктів, водних об'єктів, автомагістралей та заборонних зон для польотів цивільної авіації).

Принада безпечна для людей і тварин та навколишнього середовища. Має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Усередині приманки знаходиться  желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Ці заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу. 

Прохання до жителів району: при виявленні приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.

Орієнтовна дата початку кампанії на території Житомирської області 04.09.2021.