13 вересня 2021 року в приміщенні сесійної зали селищної ради відбулось друге засідання Робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Любарської селищної територіальної громади на період до 2027 року. Присутніми були депутати, старости, начальники відділів, головні спеціалісти селищної ради та голови громадських організацій.

 Розпочала засідання заступник селищного голови Кузьмишина Ж.С., яка зазначила, що одним із актуальних питань, які підлягають вирішенню є розробка Стратегії розвитку територіальної громади. Адже Стратегія громади – це основний документ з розвитку територій. Цей документ є ключовим у роботі із наповнення бюджету та залученням інвесторів, адже стратегія передбачає чіткі правила для бізнесу та зацікавленість громади у нових підприємствах. Крім того, стратегічне планування включає в себе аналіз всіх наявних в громаді ресурсів та формує алгоритми їх використання та розвитку.

Робоча група з підготовки Стратегії розвитку громади завершила збір статистичних даних для соціально-економічного аналізу території громади, провела опитування її мешканців, в т.ч. підприємців, за окремими анкетами. Опрацьовано опитувальні анкети з усіх старостинських округів та містечка.

На засіданні крім узагальнення результатів опитування, було проаналізовано соціально-економічні показники громади в цілому та в розрізі старостинських округів зокрема, допоміг у цьому залучений експерт зі стратегічного планування - Георгій Федорук. Також, було сформовано бачення подальшого розвитку Любарської громади, визначено її сильні та слабкі сторони, можливості розвитку та загрози.

Матеріали до засідання Робочої групи зі стратегічного планування 13 вересня 2021 року: 

 Соціально- економічний аналіз території громади