Фото без опису

Любарське відділення ДУ «ЖОЛЦ МОЗУ»  повідомляє, що за поточний період року у громаді зареєстровано 699 лабораторно підтверджених випадків КОВІД-19, в т.ч. за  вересень - 27, проти 119 за минулий рік.

Із загального числа хворих  першого осіннього місяця - дві третини це молоді люди працездатного віку, решта (9 чол.) - з вікової категорії 60 (+) .

Число осіб, які заявили, що мають постійне місце роботи - 11, студентів - 4, пенсіонерів - 6, решта - непрацюючі.

На амбулаторному лікуванні перебуває 23 хворих. Четверо були госпіталізованими у Чуднівську опорну лікарню  по причині ускладненого перебігу, всі вони не отримували щеплень. З числа хворих   невакцинованих - 23 чол., щеплених однією дозою - 1 чол., з закінченим курсом вакцинації - 3 чол.

Поширення корона інфекції  відмічається в 14 населених пунктах, в т.ч. по одному випадку - 7 (Перетік, Пединки, Борушківці, Громада, Бичева, Любар, Старий Любар), по два - 3 (Березівка, Вигнанка, М.Браталів), по три-2 (Н.Любар, Юрівка), по чотири-2 (Нова Чортория та Мотовилівка).

До числа організованих епідвогнищ віднесено: Любарську спеціальну школу, ЛЦПМСД, Любарську лікарню - по одному випадку, Новочорторийський  технолого-економічний фаховий коледж - 3 випадки. Двоє хворих працюють в м.Житомир, троє студенти Житомирських закладів та вчитель Мшанецького ЗЗСО.

Домашніх осередків  інфікувань - 21, в т.ч. з двома випадками - 2, трьома - 1.

Число визначених контактних осіб - 59, з них по домашніх осередках - 47, по організованих колективах -12.

Починаючи з другої декади серпня на Житомирщині верифіковано циркуляцію коронавірусного штаму «Дельта». Саме  для нього характерним є надзвичайно високий ступінь контагіозності, скорочення прихованого періоду до 5 діб (при максимальному 14) та спричинення ускладень, що складно піддаються лікуванню.

З 08.09.21року внесено зміни в наказ міністерства охорони здоров’я та оновлено Стандарти, що регламентують надання медичної допомоги та організацію протиепідемічних заходів при КОВІД-19. Відтепер  НЕ ПІДЛЯГАЮТЬ САМОІЗОЛЯЦІЇ  контактні особи, які є вакцинованими двома щепленнями та реконвалісценти (що  перехворіли) на КОВІД-19 (з документальним підтвердженням) протягом останніх шести місяців і не мають симптомів коронавірусної інфекції.

Крім того, визначені контактні особи, незалежно від наявності чи відсутності ознак недуги, на 5 -7 день від дати останнього контакту, проходять тестування і при отриманні негативного результату самоізоляція припиняється.