1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана.

З цієї нагоди, за ініціативи селищного голови Володимира Герасимчука та голови громадської організації «Любарська районна рада ветеранів» Гудзя Степана Оксентійовича було проведено зустріч із головами первинних осередків цієї організації. Степан Оксентійович привітав їх зі святом та вручив кожному медалі «За заслуги перед громадою». Від керівництва Любарської селищної ради, аграріїв Любарщини, з вдячністю ветеранам за трудовий подвиг, змістовно прожиті роки голова профспілок АПК Яремчук Любов Миколаївна пригостила всіх присутніх запашним короваєм, а відділ культури, туризму та організаційно-масової роботи підготував для людей поважного віку та ветеранів невелику культурну програму.

У цей день у світі говорять про проведені активні дії щодо захисту інтересів людей похилого віку, створення для них сприятливих умов життя, про невирішене у цій сфері. Також це привід до роздумів щодо взаємозв’язку поколінь. Тяжкі випробування випали на долю ветеранів і людей похилого віку. Вони пройшли крізь жахи тоталітаризму, голодоморів, війни та репресій, але зуміли вистояти і пронести через життя найкращі духовні якості покоління – честь, гідність, вихованість, толерантність. Пам’ятаймо і надалі про свій невідплатний борг перед ветеранами та громадянами поважного віку. 

Найбільше багатство літніх людей — їх досвід, мудрість, вміння. Безмежна вдячність вам, дорогі представники старшого покоління, за безцінні знання та слушні поради, за готовність підтримати і допомогти, за гідний приклад для наслідування.

Отож в цей день бажаємо всім літнім людям і ветеранам довгих і щасливих років життя. Будьте здорові, радійте успіхам дітей та онуків. Миру вам, оптимізму і благополуччя і нехай ця прекрасна осіння пора буде світлою й ласкавою, сповненою душевним теплом, увагою і турботою близьких!