На територіях Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей з 00 год. 00 хв. 30 жовтня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 жовтня.

«Відповідно до оцінки індикаторних показників по визначенню рівня епідемічної небезпеки ми фіксуємо, що станом на 27 жовтня в зазначених регіонах було перевищено ознаки епідемічної небезпеки за двома показникам. А саме, по виявленню випадків інфікування. А також перевищення показника кількості госпіталізованих пацієнтів протягом останніх семи днів», – зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін. Крім того, він додав, що на території Житомирської області також перевищено показник завантаженості ліжок, які забезпечені подачею медичного кисню в закладах охорони здоров’я.

Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 годин 00 хвилин 30 жовтня 2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Житомирської, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської областей.

В регіонах застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Головам ОДА доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів.

Від Житомирської облдержадміністрації до засідання долучилися голова ОДА Віталій Бунечко, заступники голови ОДА Наталія Остапченко, Олександр Федько, Віктор Градівський та Юрій Денисовець, керівник апарату ОДА Олег Шарварко та керівники профільних структурних підрозділів ОДА.

Карантинні обмеження: