Фото без опису

Фахівців селищної ради, працівників культури та освіти, а також активних старшокласників навчали писати проєкти для отримання грантів. 11 листопада у селищній раді відбувся тренінг «Як отримати як отримати фінансування для реалізації проєкту?».

Сьогодні є десятки програм міжнародної технічної допомоги, які надають кошти для реалізації проєктів місцевого розвитку. Але щоб отримати такі ресурси потрібно придумати креативну ідею вирішення проблеми і якісно описати її у проєктній заявці.

«Важливо аби такі вміння та знання мали не лише декілька фахівців селищної ради, адже проблем у громади достатньо. Сьогодні є програми підтримки бібліотек, клубів, сільських шкіл та ФАПів, і краще працівників цих закладів ніхто не опише в проєкті розв’язання проблем. Тому такі навчання допоможуть нам долучити до проєктної роботи нових активних мешканців громади», - наголосив Олександр Коржук, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Любарської селищної ради.

Дмитро Клименко залучений експерт провів це навчання. Спочатку він розповів основні етапи роботи із проєктною заявкою, опісля провів практичну вправу із підготовки такої заявки для отримання фінансування.

«Такий тренінг допоможе в загальних рисах зрозуміти сутність проєктного менеджменту. Далі учасники навчань мають практикуватись у написанні заявок та проєктів, адже без цього неможливо навчитись якісно готувати проєкт, а тим більше отримати фінансування», - наголосив Дмитро Клименко.

До навчань долучились старшокласники місцевих шкіл, які активно працювали та показали гарні результати роботи.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису