Фото без опису

Проблема насильства продовжує бути актуальною і значущою для усіх громадян. Випадки насильства в сім’ї трапляються досить часто, але про них не прийнято говорити. Мовляв, що люди скажуть?

Такої ж думки і дотримувалась пані Олена. В квітні жінка звернулась до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги і розповіла, що її постійно прислідує колишній чоловік. У грудні 2020 року вона розлучилась з чоловіком і надіялась, що насильство з його сторонни припиниться, однак цього не сталось. Виклики поліції собливо недопомагали, оскільки після того як вони йшли насильство продовжувалось.

Вирішити проблему жінки було призначено фахівця центру Олександра Невдовиченко.

“Довгий час я потерпаю від насильства збоку мого колишнього чоловіка. Це почалось ще в 2010 році, коли почали відбуватися перші розлади у нашій сім'ї. Мій колишній чоловік постійно застосовував до мене фізичне силу та навіть доходило до того, що він хотів мене вбити. В поліцію я тоді не зверталася, оскільки боялася за своє життя та життя моєї доньки”, - поділилась пані Олена.

Вислухавши ситуацію жінки Олександр запропонував підготувати заяву про видачу обмежувального припису. І заборонити колишньому чоловікові на строк 6 місяців:

- перебувати в місці проживання пані Олени;

- наближення на 50 метрів до місця проживання, роботи та інших місць частого відвідування Олени.

- заборонити вести телефоні переговори або контактувати з жінкою через інші засоби зв'язку особисто або через третіх осіб.

Вивчивши всі матеріали справи суд задовольнив вимоги.

Фото без опису