На цьому сьогодні, 29 листопада, наголосив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко під час щоденного онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації проти COVID-19.

Також голова ОДА повідомив, що загалом у стаціонарах медзакладів Житомирщини сьогодні лікується 1231 хворий на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 888 людей. До апаратів ШВЛ підключено 50 хворих.

«Незважаючи на поступове зменшення рівня захворюваності, зараз дуже важливо продовжувати кампанію з вакцинації. Адже холодна погода та прийдешні зимові свята створюють усі передумови для чергового сплеску захворюваності. Щоб не зустрітися після новорічних свят у лікарні, потрібно вже зараз потурбуватися про власний захист та отримати щеплення. До того ж, за рішенням Міністерства охорони здоров’я правила роботи в умовах навіть «жовтої» зони стають більш жорсткими. В ній, як і в червоній, для нормального способу життя потрібен «зелений» сертифікат про вакцинацію, а строк дії «жовтого» сертифікату скорочується до 30 днів», — додав Віталій Бунечко.

Голова ОДА також повідомив, що станом на сьогодні у Житомирській області проведено більше 751 тисячі щеплень проти коронавірусу, а за минулу добу, 28 листопада, вакциновано 2 237 жителів області.

Нагадаємо, що за минулу добу у Житомирській області зареєстровано 310 нових лабораторно підтверджених та 11 летальних випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Дивіться детальніше у ВІДЕО .