Про це сьогодні, 13 грудня, розповіла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко під час щоденного онлайн-брифінгу щодо епідемічної ситуації в області та вакцинації від COVID-19.

Також вона повідомила, що протягом минулої доби в області виявили 190 інфікованих. Усього за період пандемії встановлено 3128 летальних випадків від вірусу. За минулу добу від коронавірусу та від ускладнень, викликаних хворобою померло 6 людей.

«Загалом у стаціонарах сьогодні лікуються 803 хворих на коронавірус. Кисневу підтримку отримують 545 людей. Під апаратами ШВЛ – 42 хворих. В області пацієнтів з COVID-19 приймають 24 лікарні», — розповіла Наталія Остапченко.

Перша заступниця голови ОДА зауважила, що в області здійснюється постійний контроль за дотриманням карантинних норм та роботою закладів, відповідно до правил, затверджених на державному рівні. Від часу, коли Житомирська область потрапила до червоної зони було здійснено понад 15 тисяч перевірок.

За минулий тиждень проведено понад 26 тисяч вакцинацій. Вчора в області проведено  1297 щеплень від COVID-19, зокрема першою дозою — 312, другою дозою — 985. Відсоток вакцинованих працівників освіти складає 84,5%, медицини – 90,8% та державних службовців – 97,3%.

Дивіться детальніше у ВІДЕО.