Фото без опису

   На Житомирщині триває Місячник знань дітьми правил безпеки життєдіяльності, під час якого у всіх без винятку навчально-виховних закладах області проходять пізнавальні зустрічі з представниками однієї із найгероїчнішої професії – рятувальниками.

   Так, 15 грудня рятувальники завітали до Любарської гімназії, де провели навчальну евакуацію дітей на випадок пожежі, відпрацьовуючи алгоритм дій учнів, педагогів та технічного персоналу в екстремальних ситуаціях. Після цього фахівці ДСНС ознайомили учнів з оснащенням та завданнями Служби порятунку «101» і обговорили питання безпеки в побуті та безпечного дозвілля в позаурочний час.

     Зокрема, у період грудня поточного року просвітницькі заходи відбулися в багатьох навчально-виховних закладах Житомирського району. Під час зустрічей в ігровій формі обговорювалися питання, що спрямовані на запобігання різного роду надзвичайних подій, актуальних до сезону, зокрема безпека під час перебування на замерзлих водоймах, дотримання правил пожежної безпеки в побуті, при виявленні невідомих підозрілих предметів. Враховуючи наближення новорічних свят, особлива увага приділялася на забороні використання піротехнічних виробів. Для більшого закріплення інформації вручалися пам’ятки із відповідними застереженнями. А учням старших класів фахівці ДСНС розповіли про умови вступу до фахових навчальних закладів системи ДСНС.

 

Провідний інспектор ВЗНС

Житомирського РУ ГУ ДСНС України

У Житомирській області

Володимир ЦАПОК