Фото без опису

 

Українці, в яких війна забрала можливість працювати, можуть розраховувати на допомогу від держави за програмою "єПідтримка" – 6500 грн. Отримати цю виплату можна один раз та винятково за допомогою мобільного застосунку "Дія", пояснюють в Мінцифрі. 

Як отримати 6500 гривень

Якщо ви раніше отримували 1000 грн за програмою "єПідтримка":

1. Відкрийте застосунок "Дія". 

2. У пункті меню "Послуги" оберіть "єПідтримка".

3. Оберіть картку для виплати та натисніть "Отримати допомогу".

4. Очікуйте надходження коштів.

Якщо ви плануєте скористатися програмою "єПідтримка" вперше: 

1. Встановіть мобільний застосунок "Дія" на свій електронний носій. 

2. Пройдіть електронну ідентифікацію та автентифікацію.

3. У пункті меню "Послуги" оберіть "єПідтримка". Натисніть "Отримати допомогу". 

4. Відкрийте рахунок "єПідтримка" в одному з банків, які беруть участь в програмі: monobank, Альфа-банк, ПриватБанк, А-Банк, Ощадбанк, Укргазбанк, Raiffeisen BANK, Банк Восток, IdeaBank, izibank, ПУМБ. Це можна зробити онлайн або у відділеннях. 

5. Картка підтягнеться в застосунок "Дія" автоматично. Оберіть її для виплати та повторно натисніть "Отримати допомогу". 

2

Хто може отримати виплату

1. Чинні ФОП I-IV груп, які подали звітність за IV квартал 2021 року або загалом за 2021 рік.

2. Усі наймані працівники, за яких роботодавці подали звітність за IV квартал 2021 року або загалом за 2021 рік, крім працівників бюджетних установ, фондів загальнодержавного страхування та державної служби. 

3

Як перевірятимуть, хто має право на допомогу 

Для перевірки будуть використовувати відомості, надані Пенсійним фондом та Державною податковою службою. Як пояснюють у ДПС, інформація там поновлюється щомісяця до 10-го числа. 

4

Які області підпадають під програму

Чернігівська, Сумська, Харківська, Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Донецька, Луганська, Київська, Житомирська, Одеська, Волинська, Дніпропетровська та місто Київ. Список областей оновлюється.  

Важливо: Якщо ви працюєте в області, де точаться бойові дії, проте підприємство зареєстровано в регіоні, який не входить до списку, – ви не зможете отримати виплату. Це пов’язано з тим, що податки сплачуються до іншої області відповідно до даних Державної податкової служби.

5

Куди можна витрачати ці 6500 грн

Кошти, отримані за цією програмою, можна витрачати на будь-які товари чи послуги. Також 6500 грн можна зняти готівкою в банкоматі або переказати на іншу картку.

6

Коли зарахують гроші 

Кошти зараховуються протягом 10 робочих днів із моменту подання заявки.