Фото без опису

23 травня — День Героїв. Свято на честь українських вояків — борців за волю України.

Сьогодні день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України. Передусім це свято, у яке українці вшановують пам’ять лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, опришків, українських січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, а також Героїв Небесної Сотні та воїнам АТО і українських військових —учасників російсько-української війни.

Свято Героїв засноване в 1941 році членами Організації Українських Націоналістів (ОУН), а відзначається 23 травня — у день загибелі одного з керівників ОУН Євгена Коновальця, який став одним з головних ідеологів українського націоналізму.

Українські герої – це прості люди, жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали до лав руських дружин великого князя Святослава і короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського, Української Галицької Армії Мирона Тарнавського, Січових стрільців Дмитра Вітовського, Армії Української Народної" Республіки Симона Петлюри, Організації Українських Націоналістів Євгена Коновальця і Степана Бандери, Української Повстанської Армії членів, визвольного руху шестидесятників, активістів Небесної сотні, воїнів російсько-зукраїнської війни.

День Героїв поки що не офіційне державне свято, але щороку набуває все більшої популярності.

Після початку у 2014 році російської агресії в цей день вшановують пам’ять про загиблих у ній захисників України.

Сьогодні Україна живе в умовах повномасштабного вторгнення росії. Але українська армія та народ мужньо протистоять вторгненню ворога та героїчно захищають нашу країну від російських окупантів.

Ми пам’ятаємо подвиги своїх Героїв та продовжуємо їхню справу сьогодні в ім’я вільної та незалежної України.

Слава Україні! Героям Слава!