Фото без опису

 

Максимальне працевлаштування населення, забезпечення зайнятості людей залишається ключовим завданням Уряду. Для мінімізації безробіття Мінекономіки працює над відновленням та розвитком бізнесу та активізацією споживчого попиту.

Заступник Міністра економіки Ігор Дядюра під час телемарафону “Єдині новини” розповів про кроки, які втілив Уряд для працевлаштування українців:

Ухвалений розроблений Міністерством економіки Закон №2220-ІХ “Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування сфер зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття під час дії воєнного стану”. Цим законом значно спрощений процес постановки особи на облік по безробіттю через цифрові канали, в тому числі на порталі та у додатку Дія. Також визначене право Державної служби зайнятості приймати від особи заяву на звільнення, якщо підприємство не працює і зв’язок з роботодавцем втрачено.

Триває створення спільно з провідними сайтами з пошуку роботи work.ua, robota.ua та іншими єдиної бази вакансій, в якій буде акумульовано максимальну кількість пропозицій. Днями до реалізації проекту приєдналась також міжнародна компанія з представництвом в Україні jooble.ua, яка має широку базу вакансій по всій Україні.

Продовжується релокація підприємств. 606 підприємств вже завершили переїзд з областей, де тривають бойові дії. 392 з них вже відновили роботу. Станом на квітень на релокованих підприємствах працювали десятки тисяч людей, в тому числі, нові співробітники на місцях.

Наразі Міністерство економіки працює над підтримкою підприємств на місцях. Компаніям надається допомога з пошуку нових ринків, замовлення необхідної сировини, підтримки експорту. Підприємства отримують підтримку у розширенні виробництва, а українці – нові можливості для працевлаштування.