Фото без опису

Один з найкращих пологових будинків в області, де піклуються про найскладніших маленьких пацієнтів за одну ніч залишився без більшості вікон після того, як ворожа ракета вдарила по прилеглій території. За хвилину приміщення, де мали знаходитися майбутні мами та новонароджені, були заповнені уламками та битим склом.

На щастя, завдяки відповідальним та професійним діям персоналу усі вони були завчасно переведені до сховища у підвальному приміщенні, де під наглядом лікарів народжували та вигодовували нових українців, попри небезпеки з повітря. У підвалі довелося облаштувати також операційні та пологові зали, реанімацію новонароджених та акушерську реанімацію.  

Але життя триває, так само як і відновлення понівеченої інфраструктури на Житомирщині. З початку тижня в обласному перинатальному центрі ведуться роботи зі встановлення віконних блоків. Загалом підрядники на замовлення Житомирської обласної військової адміністрації замінять тут 130 вікон.

Ми відновимо та відбудуємо усе те, що російські бомби та ракети знищили або пошкодили. Ми зробимо все можливе та неможливе, щоб наші діти, які в тому числі народжуються в перинатальному центрі, могли жити у мирній та комфортній європейській країні.

Разом переможемо! Слава Україні