Фото без опису

 

Сьогодні  наша Україна  за ініціативи Президента Володимира Зеленського  вперше відзначає День Української Державності. Це нове державне свято, яке  буде утверджувати зв'язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років нашому державотворчому досвіду, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

Це свято звертає увагу на те, що Українській державності не 30, а понад тисяча років.

Історія українського державотворення засвідчується подіями, пов’язаними з діяльністю князя Київського Володимира.Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі   28 липня  встановлено День Української Державності. Святкуючи його, ми засвідчуємо  повагу до представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

Українці вперше відзначатимуть День Української Державності: попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, адже «українців не зламати». Так сказав Президент України Володимир Зеленський. Крім того, він наголосив, що лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати Україну.

День Української Державності запроваджений на утвердження спадкоємності понад  тисячолітньої  історії  українського державотворення, а також для протидії російській дезінформації та історичним фейкам про буцімто єдність походження українського та російського народів.

В умовах збройної агресії, росйська федерація на найвищому державному рівні активно просуває фейковий образ російської держави – захисника традиційних цінностей, започаткованих за часів Київської Русі – православ’я, народності й державності. 

У цій системі дезінформації українці не є окремим народом, який має свою більш ніж тисячолітню історію державотворення, а є складовою частиною триєдиного російського народу, а історія Київської Русі – етап російської державності. Ці тези фактично стають ідеологічним приводом для обґрунтування продовження збройної агресії російської федерації проти України.

Захист національної безпеки, зокрема в інформаційній сфері, та протидія дезінформації, у тому числі історичним фейкам, що розповсюджує держава-агресор, є національним інтересом України. 

День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора – російську федерацію, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави – доводять, що українці – це народ-військо.

Наш народ вірить Збройним силам України. Ми обов’язково переможемо  ворога, помстимось за безневинно загиблих мирних жителів, за воїнів, які полягли на полі бою, захищаючи нашу землю, відбудуємо наші сплюндровані міста та села, побудуємо вільну європейську державу.

 

 СЛАВА УКРАЇНІ!

 

Фото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису