Зібрати мільйони на дрон або купити чашку кави, кошти з продажу якої підуть на добру справу: будь-яка благодійність важлива і цінна у наш скрутний час.

Сьогодні, у Міжнародний день благодійності, Перша леді України Олена Зеленська розповіла, як працюють компанії, що є учасниками спільноти «Бізнес без бар’єрів».

Так, саме сьогодні стартує спільний проєкт мережі заправок SOCAR Energy Ukraine, благодійної платформи dobro.ua (http://dobro.ua/) та МОН: з кожної кави, придбаної на заправках, перераховуватимуть гроші на закупівлю аптечок для шкіл. Вони мають бути у кожному класі, щоб за потреби вчитель або медпрацівник могли швидко надати першу допомогу.

У набори з аптечкою додадуть інструкції з надання психологічної допомоги учням, щоб вчителі могли визначати ознаки стресу у дитини, підтримати і за необхідності направити до фахівця із психічного здоров’я.

Кожен бізнес спільноти «Бізнес без бар’єрів» підтримує українське суспільство.

Працівники МакДональдз в Україні стали волонтерами й займаються закупівлею продуктів та медичного обладнання, гуманітарною допомогою.

«Фокстрот» реалізує благодійну програму «Допоможемо нашим», забезпечуючи технікою.

Благодійний фонд «Auchan з Тобою» допомагає співробітникам своїх магазинів, які постраждали внаслідок війни.

ЕРАМ Україна спільно з найбільшим українсько-американським фондом Razom for Ukraine закуповують засоби зв’язку, тактичну медицину та допомагають українським лікарям.

Ведучі медіахолдингу 1+1 media організовують благодійні концерти в Україні та за кордоном, проводять аукціони, аби зібрати кошти для ЗСУ та опікуються Бородянським психоневрологічним інтернатом.

У Fairmont Grand Hotel Kyiv підтримують культуру та мистецтво — тут організували театральні читання, зустрічі із акторами та музикантами.

«Неймовірно спостерігати, як кожен в Україні зараз робить максимум того, що може — від звичайних людей до великих бізнесів. Бо тільки так, разом, вдасться перемогти», – наголосила Олена Зеленська.

Нагадаємо, що у «Довіднику безбар’єрності» в розділі «У воєнний час» зібрані інструкції та поради, актуальні у воєнний час для сімей із дітьми, людей з інвалідністю, людей старшого віку та їхніх близьких.

Довідково. Спільнота «Бізнес без бар’єрів» об’єдналася навколо ініціативи Першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Наразі спільнота налічує 22 компанії, кожна з яких спрямовує зусилля на підтримку українського суспільства.