Фото без опису

 

Фото без опису

30 вересня в Україні відзначається День усиновлення, згідно з Указом Президента України від 27 листопада 2008 року. Це свято батьків і дітей та усіх причетних до цієї благородної справи, нашої держави в цілому, яка поступово втілює на практиці гасло ”Чужих дітей не буває”.

У цей день кожен небайдужий українець від імені усього суспільства, щиро дякують батькам-усиновителям, опікунам/піклувальникам, батькам-вихователям, прийомним батькам та усім причетним, що дарують шанс дітям на здобуття щасливого майбутнього у новій сім’ї. День усиновлення – це не тільки свято подяки, але й нагадування про тих, хто досі не знав батьківської турботи.

Усиновлення дітей – це життєвий подвиг, а батьки – усиновлювачі – це милосердні люди високої моралі, щирого серця та відкритої душі. Усиновлення заслуговує на повагу та пошану оточуючих.

Станом на 30.09.2022 року на первинному обліку Служби у справах дітей перебуває 57 статусних дітей, з них: 21 дитина-сирота та 34 дитини, позбавлені батьківського піклування та 2 дитини, які залишились без батьківського піклування.

На території нашої громади створено та функціонує 1 патронатна сім’я, яка наразі виховує 1 дитину.Також на території селищної ради функціонує 3 дитячі будинки сімейного типу,  в яких виховується 15 дітей та 3 прийомних сім’ї, в яких виховується – 5 дітей. Одна дитина на кінець 2021 року є усиновленою.

Отож, щиро бажаємо міцного здоров’я, терпіння, мудрості, злагоди, миру та добра прийомним батькам, батькам – вихователям, опікунам, піклувальникам, усиновлювачам та всім, хто відкриває шлях дітям у щасливе життя, створює нові можливості, дає надію і впевненість у майбутньому!

 

З повагою, колектив служби у справах дітей Любарської селищної ради!Фото без описуФото без опису