Фото без опису

На виконання Указу Президента України від 27.03.1998 № 222 «Про заходи щодо підтримки індивідуального житлового будівництва на селі», з 1998  року  діє державна програма підтримки індивідуальних сільських забудовників «Власний дім».

Виконання Програми  в Житомирській області  здійснює Комунальне підприємство «Обласний фонд підтримки  індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради.

Основною метою Програми  є  збільшення  обсягів сільського індивідуального житлового  будівництва, забезпечення його доступності для всіх сільських  жителів області, які потребують поліпшення житлових умов шляхом надання довгострокових пільгових кредитів.

Кредит  надається :                                                                                          

– до 400 тисяч гривень – для будівництва нового житлового будинку,

– до 300 тисяч гривень – для придбання житла,

– до 250 тисяч гривень – для реконструкції (ремонту) житлового будинку, або добудови житлового об’єкта незавершеного будівництва,

– до 100 тисяч гривень – для спорудження інженерних мереж і підключення їх до існуючих комунікацій.

Основні пільги Програми полягають у великому терміні кредитування (20 і більше років) та пільговій відсотковій ставці – 3% річних.

Щоб отримати кредит, потрібно подати заявку та необхідні документи  до КП «Обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі» Житомирської обласної ради, за адресою: майдан Корольова, 12, каб. 510, 512.