Фото без опису

У той час, коли ЗСУ активно тиснуть ворога на всіх фронтах,  зросла потреба у донорській крові, яка допомагає рятувати життя важко поранених захисників та мирних громадян, які отримали травми через постійні ракетні обстріли. Служба крові МОЗ періодично робить запити на постачання доз крові.

03.11.2022 на базі КНП «Любарська лікарня» відбувся забір донорської крові для поранених воїнів. Загалом бажаючих здати кров було близько 200 осіб, донорами стали 138 мешканців, серед них і працівники селищної ради. Процес здачі крові проходив у першій половині дня на 2 поверсі відділення денного стаціонару приміщення лікарні.

Умови прості- кожен донор, який попередньо реєструвався або просто прийшов на захід, вноситься у загальну донорську базу.

Там фіксують його номер телефону, місце реєстрації та проживання тощо. Пізніше донор здає первинний аналіз: йому визначають групу крові та рівень гемоглобіну, також міряють тиск, він проходить консультацію у терапевта. Коли всі показники в нормі й терапевт дає погодження, переходять до наступного етапу — безпосередньо здачі крові. Під час забору донор віддає 450 грамів крові. Це нормальна допустима норма, яка ніяк не зашкодить здоров’ю

Далі кров обстежується на різні захворювання у центрі крові. Якщо з кров’ю все гаразд, вона потрапляє в загальний банк крові, а звідти вже за потребою – у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, онколікарні чи використовується для ургентних випадків, коли потрібно негайне переливання крові.

Мед працівники зазначають, що всі маніпуляції відбуваються з дотриманням необхідних карантинних пересторог.

Також зазначили, що зацікавленість до участі в поповненні банку донорської крові висловили більше бажаючих ніж передбачалось технологічним процесом.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису