Фото без опису

Україна є правовою, демократичною державою. Однією з ознак цього є наявність інституту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Був прийнятий відповідний Закон  «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини», в якому визначено повноваження Уповноваженого. У кожній області є регіональне представництво Уповноваженого.

      10 листопада Любарську територіальну громаду відвідала Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Житомирській області Олена Коваленко. Вона виступила перед старостами та працівниками селищної ради і розповіла про роботу Уповноваженого з прав людини, про його повноваження, роз’яснила порядок звернення громадян до Уповноваженого. Під час презентації присутні були ознайомлені з історією створення національного превентивного механізму в Україні, його місією, метою, головною ідею. Також дізналися, що таке місця несвободи, як і хто їх відвідує, хто такі монітори, повноваження НПМ і чому він потрібен.

  Зокрема, вона наголосила, що у разі звернення особи до суду за захистом своїх прав, заява Уповноваженим з прав людини не приймається, а також про те, що із заявою про порушення своїх прав особа може звернутись не пізніше трьохрічного терміну.

      Також Олена Коваленко провела прийом громадян.

Фото без описуФото без описуФото без опису