Фото без опису

Військове вторгнення Росії 24 лютого 2022 року стало шоком для країни та світу і створює значні ризики (включаючи ризик гендерно зумовленого насильства (скорочено – ГЗН)) для постраждалого населення України. Жінки й дівчата в Україні потребують вжиття невідкладних заходів для запобігання ҐЗН та реагування на його небезпечні для життя наслідки. Дві третини жінок в Україні зазнали певної форми ҐЗН протягом свого життя до початку війни; погіршення ситуації у сфері безпеки різко підвищило ризик різноманітних форм насильства, включаючи сексуальне насильство, пов’язане з конфліктом, сексуальну експлуатацію та сексуальну наругу та торгівлю людьми. Щодня зростає кількість людей, які потребують допомоги, включаючи внутрішньо переміщених осіб та біженок/-ців.

        З метою надання допомоги більшій кількості осіб, які зазнали насильства, 10 листопада в приміщенні Любарської селищної ради проведено інформаційний захід працівниками громадської організації  «Жіночий інформаційно-консультативного центр». Голова цієї організації Ірина Бабенко розповіла про роботу громадської організації, спеціалістів, які надають допомогу постраждалим від ГЗН, надала інформаційні матеріали та домовилась із старостами про співпрацю у наданні інформаційної та індивідуальної  підтримки жителям громади, які цього потребують.

        В цьому заході взяли участь працівники структурних підрозділів селищної ради та старости, які мають донести відповідну інформацію до жителів своєї громади. 

 

Фото без опису