Фото без опису

Йодній профілактиці підлягає все населення, віком від 1 місяця до 40 повних років, яке мешкає в 50 км від місця аварії. У Запорізькій області більшість – це тимчасово окупована територія. В залежності від віку доза складає від 1/8 до однієї таблетки. В будь-якому випадку дозу повинен визначити сімейний лікар. 

Зверніть увагу, що людям старшим за 40 років калій йодид не призначають. 

Після 40 років щитоподібна залоза майже не накопичує радіоактивний йод, отже, прийом може завдати більше шкоди, ніж користі.

Приймати профілактичну дозу йодиду калію потрібно тільки після офіційного оповіщення про загрозу викиду.  Оптимальним є застосування за шість годин до впливу. Допустимим є проміжок часу  до 14 годин, надалі прийом препарату є виключно шкідливим для організму.

Важливо:

  • Калій йодид захищає лише щитоподібну залозу й не може захистити інші органи. Також він не має радіопротекторних властивостей, не виводить радіацію, а призначений виключно для захисту щитоподібної залози;
  • Інші таблетовані препарати або харчові домішки містять у сотні разів меншу дозу, ніж необхідно для профілактики опромінення в разі ядерних подій. Єдиним профілактичним засобом є калій йодид;

Препарат вимагає дотримання правил його застосування

Його не можна приймати багаторазово, а вчасно і в потрібній дозі після отриманого сигналу. Тому з вашого боку не повинно бути сумнівів, не повинно бути гаяння часу і головне – не повинно бути паніки. 

 Пам’ятайте від своєчасного проведення йодної профілактики залежить здоров’я жінок, дітей, всього населення на багато років. Тому давайте разом боронити здоров я і майбутнє нашої нації. Нам є для кого і для чого жити далі. Будьте відповідальними і захистить себе.

Фото без опису

Фото без опису