Фото без опису

Олімпіади -  це потужна мотивація розвиватись у своєму напрямку для обдарованих дітей; адже розвиток юних талантів не можна ставити на паузу під час війни — так ми гальмуємо розвиток високих технологій нашої країни.

Під час повномасштабної війни, яку веде росія проти України, зважаючи на щоденний ракетний терор рашистів і, відповідно, затяжні повітряні тривоги, серед вчителів,  батьків  точилися дискусії щодо того, чи безпечно та доречно проводити в умовах війни предметні олімпіади для здобувачів освіти. І все ж інформаційно-методичним центром, відповідно до наказу МОН №883 від 3 жовтня 2022 року, у жовтні – грудні 2022 року були організовані та проведенні Всеукраїнські предметні олімпіади І та ІІ етапів.

У першому етапі предметних олімпіад, відповідно до поданих звітів, взяли участь 531 учень, 20% від загальної кількості здобувачів освіти.

У листопаді – грудні   проведено ІІ етап учнівських предметних олімпіад з 15 навчальних предметів (української мови і літератури, іноземних мов (англійської, німецької), історії, математики, біології, географії, астрономії, фізики, хімії, екології, інформатики, інформаційних технологій, правознавства, трудового навчання).

Предметні олімпіади відбулися на базі Любарського ліцею №1  з  дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні, запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2

У ІІ етапі взяли участь  341 здобувач освіти з вісімнадцяти ЗЗСО Любарської селищної ради з них: з української мови та літератури -  39 учасників, математики - 39 учасників, фізики – 25 учасників, історії – 38 учасників,  правознавства - 14 учасників, географії – 40 учасників,  біології – 39 учасників, хімії – 19 учасників, англійської мови- 24 учасники , німецької мови – 4 учасники, екології – 10 учасників, трудового навчання – 26 учасників, астрономії – 6 учасників,  інформаційних технологій - 12 учасників).

 Переможцями стали 141 учень  (40% від загальної кількості учасників ). 

Частина учасників олімпіад упоралась із запропонованими завданнями, виявили високу теоретичну підготовку, вміння відстоювати власну думку та застосовувати свої знання в нестандартних умовах і ситуаціях.

Результати олімпіад засвідчили наявність ефективної роботи вчителів з обдарованими дітьми та відповідального ставлення при підготовці учнів до олімпіад.  

З переможців   олімпіад сформована команда  у складі 31 здобувача освіти,  яка буде представляти Любарську громаду на ІІІ (обласному) етапі.

Школа повинна працювати за будь-яких умов. Освіта — основа держави, без якої нічого не буде. Наші захисники й захисниці опановують нову техніку за три тижні  заслугою цього є наша школа та її вчителі. Згадаймо мудру істину, яку озвучив Отто фон Бісмарк: «Війни виграють не генерали, війни виграють шкільні вчителі».

Фото без опису

 

Фото без опису