Фото без опису

 

 

 

З метою популяризації шахової гри та шашок серед учнів ЗЗСО Любарької селищної ради 25 грудня 2022 року методистом ІМЦ Осіповою О.В.  були організовані та проведені дані змагання.

Про користь шахів та шашок можна говорити нескінченно. Сучасне життя потребує від людини гнучкого мислення, широкої ерудиції, вміння вирішувати різні проблеми. Інтелектуальний розвиток особистості слід починати з раннього дитинства. Дуже важливо виховати у дитини вміння концентрувати увагу, аналізувати ситуації та робити висновки, моделювати певну реальність та способи поведінки у ній. Шахи є одним із тих засобів, що дають змогу педагогам успішно виконувати ці завдання та оптимізувати всебічний розвиток дітей. Шахи та шашки – це настільні логічні ігри. А як відомо, саме під час гри формуються довільні форми поведінки, відбувається розвиток вищих психічних функцій – уваги, сприймання, пам’яті, мислення; закладаються риси характеру майбутньої особистості.

Діти з великим задоволенням взяли участь у грі, яка зміцнює пам’ять, розвиває аналітичні здібності й уяву, допомагає вдосконалювати такі риси характеру як організованість, цілеспрямованість, об’єктивність. Шахи та шашки навчають бути дуже уважними і зібраними.

У змаганнях із шахів взяли участь 12 команд Любарської селищної ради. За результатами змагань:

 I місце – команди Глезненського ліцею та Малобраталівської гімназії;

II місце – команди Великодеревичівського ліцею та Гринівецької філії;

ІІІ місце – команди Новочорторийського ліцею, та Гізівщинської гімназії.

Учасниками  змагань із шашок були 13 команд.

За результатами змагань:

 I місце – команди Привітівського ліцею та Малобраталівської гімназії;

II місце – команди Мотовилівського ліцею та Коваленківської філії;

ІІІ місце – команди Глезненського ліцею та Гізівщинської гімназії.

Турнір проходив у дружній атмосфері, чому сприяла активна підтримка адміністрації школи, яка виділила для проведення змагань зручні класи.

Вітаємо переможців!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису