Під час ведення військових дій на території України, залишається  актуальним питання щодо можливості отримання громадянами виготовлених паспортних документів не за місцем подання відповідної заяви-анкети. Саме тому, Державною міграційною службою України врегульовано питання щодо пересилання за зверненням заявника оформлення паспортних документів від одного територіального підрозділу ДМС до іншого на території України, також завдяки прийнятим змінам у порядку оформлення паспортних документів є можливість завершення процедури оформлення документів іншим територіальним підрозділом ДМС. Здійснюється пересилання паспортних документів і до закордонних дипломатичних установ або до розміщеного за межами України відокремленого підрозділу підприємства, що належить до сфери управління ДМС для їх видачі.
                Відповідно до вимог порядку, затвердженого постановою КМУ від 7 травня 2014 р. № 152 паспорт для виїзду за кордон отримує заявник (той з батьків, хто подавав заяву-анкету).  Паспорт для виїзду за кордон, оформлений на ім’я особи, яка не досягла 12-річного віку, може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому порядку.
Паспорт для виїзду за кордон, оформлений особі у віці від 12 до 16 років, може бути виданий особі, уповноваженій на це законним представником на підставі довіреності, засвідченої в установленому порядку, за умови присутності особи, на ім’я якої оформлено паспорт для виїзду за кордон.
Нагадуємо, що дізнатися про стан оформлення та виготовлення паспортних документів можна за допомогою відповідного електронного сервісу «Перевірка стану оформлення документів».

           Любарський сектор міграційної служби