Про це повідомляє Житомирська обласна служба зайнятості.

Так, у 2023 році внутрішньо переміщені особи, звільнені зі служби військовослужбовці, учасники бойових дій та люди віком 45-60 років на основі вже здобутих ступенів бакалавра або магістра мають можливість пройти підготовку за затребуваними на ринку праці спеціальностями. Ваучери на навчання надає Житомирська обласна служба зайнятості.

Відповідно до переліку професій і спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, у закладі можна здобути ступінь магістра або підвищити кваліфікацію за такими: «Психологія», «Геодезія та землеустрій», «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» і майбутньому «Агрономія».

Надалі університет і служба зайнятості вестимуть інтенсивну інформаційну діяльність, аби жителі області, які мають право на отримання ваучера для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці, змогли його реалізувати.

Повна інформація щодо ваучерів – на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery.

Консультації щодо отримання ваучерів та подальшого навчання на Житомирщині – у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за телефонами: 0412-43-20-37 або 067-687-98-51.